Cornăţelu, Doiceşti, Finta, Şotânga şi Vulcana-Băi sunt cuprinse într-un proiect cofinanţat din fonduri europene ce urmăreşte îmbunătăţirea accesului şi a participării grupurilor vulnerabile pe piaţa muncii. Vă spunem cum sunt ajutaţi locuitorii celor cinci comune.
Proiectul „COMPETENT- Activităţi inovatoare în vederea îmbunătăţirii accesului şi participării grupurilor vulnerabile pe piaţa muncii” este implementat de Asociaţia Comunelor din România, alături de Brainstorming Consulting şi RPIC-ViP din Republica Cehă, care a furnizat programele de instruire. Proiectul a început în noiembrie 2010 şi durează până în octombrie 2012 şi are ca beneficiari persoanele inactive din mediul rural, în special femei, persoane de etnie romă, persoane cu dizabilităţi.
Puncte de informare pentru dâmboviţeni
Practic, au fost desfăşurate cursuri de iniţiere în competenţe informatice, la care au participat 195 de persoane, din care 182 au fost femei, 15 persoane de etnie româ şi 3 persoane cu dizabilităţi. Zilele acestea proiectul a trecut la o altă fază, cea a instruirii unui număr de 15 angajaţi din primăriile comunelor beneficiare, unde se vor înfiinţa puncte de informare pentru locuitori. “Scopul acestor cursuri este ca ulterior doamnele să poată sprijini grupul vulnerabil, să informeze oamenii, să ofere consultanţă, să-i direcţioneze spre instituţii. Vom deschide puncte de informare, care să rămână şi după încheierea proiectului”, a explicat Sanda Micu, reprezentant Brainstorming Consulting şi coordonator al proiectului.
“Aici am descoperit greşelile pe care le putem face”
Cursurile destinate funcţionarilor publici sunt de Comunicare eficientă, tehnici în căutarea unui loc de muncă şi oportunităţi de finanţare. “Programa cursurilor a pornit de la obiectivul ultim şi cel mai important din acest proiect, de a ajuta persoanele aflate în risc din