Echipamentul de bucătărie
Indiferent de nevoile tale, o bucătărie bine echipată nu ar trebui să coste prea mulţi bani. Am auzit odată vorbindu-se despre produsele vândute în magazinele dedicate artei culinare ca despre nişte "bijuterii din bucătărie". Magazine cum ar fi Williams-Sonoma oferă produse frumoase, care constituie daruri frumoase, dar faptul că le declară "ustensile de gătit de calitate profesională" nu înseamnă şi că profesioniştii le folosesc în mod curent. Desigur, ustensilele de bucătărie sunt frumoase şi funcţionale, dar, dacă vrei să te limitezi la funcţionalitate şi să treci peste factorul sclipici, poţi economisi o mulţime de bani.
Dacă locuieşti într-un oraş mare, caută un magazin din care se aprovizionează restaurantele. Aceste magazine au standuri peste standuri cu toate produsele imaginabile pentru gătit, servit şi veselă, inclusiv cartonaşe cu inscripţia "Vă rugăm aşteptaţi să luaţi loc". Dacă nu găseşti un asemenea magazin, cu prima ocazie când mănânci în oraş, roagă-l pe ospătar să întrebe personalul de la bucătărie. Dacă dai greş, internetul "este prietenul tău", cum se spune.
Dacă te împotmoleşti sau ai nevoie de recomandări privitoare la calităţile pe care trebuie să le urmăreşti în cazul unui anumit produs, aruncă o privire peste recenziile recente ale lui Adam Ried la America's Test Kitchen şi Cook's Illustrated sau ale lui Alton Brown din Good Eats. Produsele se schimbă în permanenţă, fabricanţii revizuind, actualizând şi îmbunătăţindu-şi oferta, aşa că nu fi surprins dacă anumite modele despre care citeşti nu mai sunt disponibile. În orice caz, tot ce-ţi trebuie sunt bunul-simţ şi judecata cu privire la cerinţele tale.
Ce sfat i-ai da cuiva nou în bucătărie?
Dacă ar fi s-o fac pe deşteptul, i-aş spune să nu alerge cu cuţitul în mână. Ţine-ţi cuţitele la distanţă de maşina de spălat vase. Şterge-le c