E frig, e ger cumplit si simti ca ai nevoie de niste stimulente care sa te ajute sa treci mai usor peste aceasta perioada cumplita. N-ai nevoie de medicamente si nici de bauturi alcoolice sau energizante. Ceapa si usturoiul, care ar trebui sa se gaseasca in fiecare bucatarie, au un rol deosebit de important in mentinerea sanatatii si prevenirea bolilor de sezon.
Toate neplacerile perioadei pe care o traversam pot fi evitate, daca stim si vrem sa ne hranim corespunzator, daca ne luam noi insine masuri de aparare a organismului, pentru ca se stie ca e mai bine sa previi decat sa tratezi.
Te-ai intrebat vreodata de ce oamenii de la tara racesc foarte rar? De ce rezista ore intregi sa munceasca afara, in frig sau pe ger? Oamenii de la tara mananca mult usturoi si ceapa, antibiotice naturale oferite cu generozitate si fara reteta, in bunatatea ei, de mama-natura.
Aceste condimente iuti, ceapa si usturoiul, cu miros destul de neplacut, dar efecte miraculoase pentru sanatate, cresc temperatura interioara a organismului, il energizeaza, ii dau putere si rezistenta. In niciun caz nu le ocoli! Imunizeaza-te natural, ia-ti masuri impotriva infectiilor si racelilor specifice iernii cu produsele care sunt ieftine, la indemana oricui si care nu au efecte secundare si nu creaza obisnuinta.
Consuma-le ca atare sau in mancare gatita. De mirosul neplacut poti scapa usor mestecand in gura un fir de patrunjel sau spargand intre dinti o boaba de cafea. Si tine minte ca orice aliment - mar, usturoi, cartof etc. - trecut printr-un proces de fabricatie nu mai este natural pentru ca nu mai are aceleasi proprietati si efecte ca atunci cand este cules, adunat din gradina sau copac.
Ceapa, excelenta in caz de sinuzita
Cercetari recente au aratat ca ceapa, mancata zilnic, cruda sau in mancare, este benefica nu numai pentru ca