Nucile, fructele cu cel mai bogat continut de cupru si zinc, se recomanda persoanelor care sufera de artroze, reumatism, anemii, tuberculoza, sifilis, scrofuloza, metrita, enurezis sau afectiuni ale pielii, dar si celor care vor sa manance mai putina carne, deoarece contin cam aceeasi cantitate de proteine ca si aceasta.
Se stie ca persoanele care tin post le folosesc drept inlocuitor al carnii, ardeii umpluti cu un amestec de nuci macinate, orez si ceapa prajita fiind deja recunoscuti pentru gustul lor minunat.
Pe langa cupru si zinc, substante care le recomanda la tratarea unor afectiuni cardiovasculare, a problemelor legate de crestere si curele de intarire ale sistemului imunitar, nucile mai au in compozitia lor potasiu, magneziu, fosfor, sulf, fier si calciu, precum si vitaminele A, B, C, E si P si fibre alimentare. Miezul de nuca mai contine si melatonina, un hormon care regleaza ritmul somn - veghe si un antioxidant de exceptie.
Multe persoane care tin la silueta se feresc sa manance nuci, deoarece stiu ca acestea ingrasa. E adevarat ca nucile au o valoare calorica mult mai mare decat a carnii, dar sunt mult mai usor digerabile decat aceasta si, consummate cu grija, cate o mana de miez pe zi, nu fac rau nimanui.
Apoi, grasimile din nuci sunt grasimi nesaturate, care contribuie la scaderea colesterolului. Si, daca scade colesterolul, creste elasticitatea vaselor de sange si se reduce incidenta depozitelor de grasimi in artere, ceea ce micsoreaza considerabil riscul de boli cardiovasculare.
Ideale in preajma examenelor
Persoanelor care au mult de invatat, mai ales elevii si studentii, dar si celor care acuza pierderi de memorie, li se recomanda sa manance zilnic cate o mana de miez de nuca, deoarece ajuta la imbunatatirea memoriei si a capacitatii de concentrare.
Oamenii de stiint