Varianta luată în calcul la acest moment în PDL este cea a unui premier tehnocrat, fiind din nou vehiculate nume precum Lucian Croitoru sau Mihai Tănăsescu.
Ca şi anul trecut, când se discuta despre posibila demisie a premierului Boc, au apărut din nou ca posibili nominalizaţi şefii SRI şi SIE, Cristian Marior şi Mihai Răzvan Ungureanu.
Surse politice au declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că cele mai mari şanse le are desemnarea unui premier tehnocrat, însă decizia finală depinde de discuţiile de la Cotroceni dintre preşedintele Traian Băsescu şi partidele parlamentare.
Guvernul nu va fi însă unul de tehnocraţi, ci majoritar politic, însă pentru ministerele cheie opţiunile se îndreaptă către tehnocraţi.
De asemenea, nu este exclusă nici reconfigurarea coaliţiei care să susţină Guvernul.
Premierul Emil Boc i-a anunţat, luni, pe miniştri că a decis să depună mandatul Guvernului, confirmând informaţiile transmise anterior de MEDIAFAX privind demisia sa din funcţie.
"Am depus mandatul deoarece nu mă agăţ de putere, pentru mine, contează mai puţin dacă mai rămân în funcţie câteva luni, până la alegerile din noiembrie. Am luat decizia de a depune mandatul Guvernului pentru a detensiona situaţia politică şi socială din ţară, dar şi pentru a nu pierde ceea ce românii au câştigat: stabilitatea economică a ţării", a spus Boc.
El a făcut apel către clasa politică pentru a trece rapid prin Parlament un nou guvern şi a mulţumit atât preşedintelui Traian Băsescu, pentru un "parteneriat corect în interes public", cât şi foştilor şi actualilor miniştri din mandatul său.
Varianta luată în calcul la acest moment în PDL este cea a unui premier tehnocrat, fiind din nou vehiculate nume precum Lucian Croitoru sau Mihai Tănăsescu.
Ca şi anul trecut, când se discuta despre posibila demisie a premierului Boc, au apărut din nou ca posibili nomin