Magistrații Înaltei Curți de Justiție și Casație au amânat, pentru 14 februarie, pronunțarea în procesul intentat de Prințul Paul de România familei regale. Alteța Sa încearcă să obțină calitatea de membru cu drepturi depline al Casei Regale.
UPDATE 11.00. Prințul Paul află peste o săptămână dacă va fi recunoscut ca membru cu drepturi depline al Casei Regale.
Astăzi s-ar putea hotărî dacă Prințul Carol Mircea este recunoscut și în România drept fiu legitim al Regelui Carol al II-lea, urmare a unei decizii definitive și irevocabile luată în 1955 în Portugalia și recunoscută de instanțele din Franța și Marea Britanie.
„Am câștigat de trei ori la Curtea de Apel. Normal e o dată și după aceea treci la Curtea Supremă. Din cauza problemelor tehnice, s-a reluat de trei ori. E dreptul meu să fie recunoscută această decizie”, a declarat prinţul Paul de România.
În anii ’50 şi ’60, tribunalele din trei state europene au decis ca averea Regelui Carol al II-lea al României să fie împărţită în mod egal între cei doi fii ai săi, Carol Mircea şi Mihai, fiecăruia revenindu-i 37,5% - şi ultima sa soţie, Elena Lupescu, care ar fi avut dreptul la 25%. Ulterior, Prinţului Paul, fiul lui Carol Mircea, i-a revenit şi partea moştenită de văduva Regelui, în total, 62,5% din averea Casei Regale.
Astfel, dacă Prințul Carol Mircea va fi recunoscut drept fiu legitim al lui Carol al II-lea, se sch