Dupa mine, cartofii Dauphinoise sunt echivalentul sarat al cremei brulee, fiindca deasupra avem o pojghita crocanta care trosneste apetisant cand e taiata, dezvelind interiorul cremos. Multi cred ca pentru a obtine aceasta cremozitate din interior trebuie folosita branza, insa adevarul e ca amestecul de smantana si lapte se branzeste in timpul coptului si se formeaza acei bulgarasi cremosi dintre straturile de cartofi. Ingrediente
6 cartofi fainosi (1 kg)
150 gr smantana acra (fermentata)
250 ml lapte gras (3.5%)
100 gr Emmentaler
1 lingura unt (30 gr)
1 catel usturoi
1 varf cutit nucsoara (preferabil proaspat razuita)
sare, piper
100 gr zahar
Reteta completa pe: E-retete.ro
Dupa mine, cartofii Dauphinoise sunt echivalentul sarat al cremei brulee, fiindca deasupra avem o pojghita crocanta care trosneste apetisant cand e taiata, dezvelind interiorul cremos. Multi cred ca pentru a obtine aceasta cremozitate din interior trebuie folosita branza, insa adevarul e ca amestecul de smantana si lapte se branzeste in timpul coptului si se formeaza acei bulgarasi cremosi dintre straturile de cartofi. Ingrediente
6 cartofi fainosi (1 kg)
150 gr smantana acra (fermentata)
250 ml lapte gras (3.5%)
100 gr Emmentaler
1 lingura unt (30 gr)
1 catel usturoi
1 varf cutit nucsoara (preferabil proaspat razuita)
sare, piper
100 gr zahar
Reteta completa pe: E-retete.ro