Demis abuziv, cu mai bine de un an în urmă, directorul filialei Giurgiu al Automobil Clubului Român, Ion Toma, nu a stat cu mâinile în sân. A acţionat în instanţă, contestând decizia de concediere, nulă din mai multe puncte de vedere.
După un an de tergiversări, de strămutări ale procesului de la Giurgiu la Bucureşti, şi apoi de la Bucureşti la Târgu Mureş, instanţa şi-a spus cuvântul: Ion Toma are dreptate, iar ACR va trebui să îi plătească acestuia salariile retroactiv, precum şi cheltuielile de judecată.
Scurtă istorie
Pe 19 noiembrie 2010, sosea la Giurgiu decizia de concediere a lui Ion Toma. Acuzaţiile din acea decizie erau printre cele mai bizare, de la nerespectarea fişei postului, până la acuzaţii de natură penală.
La vremea respectivă, nu s-a făcut o predare primire „ca la carte”, ci un simulacru de înlocuire a directorului. Uşa sediului din Giurgiu a ACR a fost spartă, la propriu, cu ranga.
A urmat un an de procese, în care preşedintele Constantin Niculescu a făcut tot ce a putut pentru a câştiga procesul intentat de Ion Toma.
Totul începuse cu trei luni înainte, la şedinţa Comitetului Executiv, când directorul filialei Giurgiu a avut tupeul de a-l trage la răspundere pe „El lider maximo” al ACR. Fără teamă, Ion Toma l-a catalogat pe Niculescu drept un hoţ fără scrupule, care a distrus asociaţia automobiliştilor din România, prin înfiinţarea de firme căpuşă şi prin închiderea, fără motiv, a unor filiale din ţară.
„Justiţia în care am avut mereu încredere şi-a făcut treaba”
Deşi i se spusese, în nenumărate rânduri, de mai mulţi apropiaţi, că „la banii, poziţia şi pilele lui Niculescu nu există şanse de câştig”, Ion Toma nu s-a dat bătut.
„Justiţia în care am declarat, nu o dată, că am încredere deplină că va face dreptate, şi-a făcut datoria. Nu m-a dez