În pofida sutelor de „like”-uri primite pe Facebook de mișcarea împotriva cenzurării internetului, protestul de la Satu Mare a eșuat. Piața 25 Octombrie, locul de întâlnire pentru protestul de sâmbătă, a fost goală.
Niciun sătmărean dintre cei peste 300 care și-au anunțat prezența la mitingul anti-ACTA de la Satu Mare nu a ieșit în stradă, preferînd confortul caselor încălzite gerului din stradă. În vreme ce la Cluj, protestul a reunit aproximativ 2000 de tineri, la Satu Mare, Piața 25 Octombrie a rămas goală. Sâmbătă, la ora 17, ora de programare a protestului, singurii sătmăreni prezenți în Centrul Nou erau copii care se jucau în zăpadă sau care și-au scos câinii la plimbare.
FOTO Peste 2.000 de clujeni au ieșit în stradă, pentru a spune NU tratatului ACTA!
FOTO Aproximativ 100 de orădeni au protestat față de ACTA, purtând măști și înconjurați de calculatoare
Studenţii de la "Danubius" atacă ACTA. Ei cred că acordul încalcă dreptul la viață privată și dreptul la justiție
ACTA explicată
ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement) este un document ce „ameninţă" confidenţialitatea informaţiilor de pe Internet. Acest act a fost semnat de 22 de state ale UE (printre care şi România), pe 26 ianuarie 2012, la Tokyo, însă, pentru ca prevederile sale să se aplice, trebuie sa fie votat în Parlamentul European (PE). Acordul propune o serie de standarde internaţionale pentru aplicarea drepturilor de proprietate intelectuală. Tratatul nu se refera doar la pirateria online, ci acoperă şi comerţul cu produse contrafăcute. ACTA îi forţează pe furnizorii de Internet să desfăşoare activităţi de supraveghere la nivelul reţelelor proprii şi să pună la dispoziţia deţinătorilor drepturilor de proprietate intelectuală și datele personale ale presupuşilor făptuitori.