Cu dantelă, sport, clasic, roz, alb sau negru – sutienul a evoluat de la un simplu accesoriu de îmbrăcăminte la o „oglindă“ a celei care-l poartă. Astfel, în funcţie de model, acesta „spune“ despre posesoare dacă este îndrăzneaţă, romantică sau conservatoare.
Menţionat încă din Egiptul Antic, iar urmă cu mai bine de o sută de ani, sutienul în forma sa încă „primitivă", era format din fâşii de pânză menite să dea o formă părţii de sus a trupului. Nu era nici sexy şi nici plăcut privirii tocmai pentru că era interzis altor ochi.
A rămas un accesoriu vestimentar ascuns până la începutul secolului XX, odată cu prezentarea unui prototip al sutienului modern la Expoziţia Mondială de la Paris, din 1900. Cea care a adus această piesă de lenjerie, criticată de unele femei, dar apreciată pentru comoditatea sa de către altele, a fost franţuzoaica Herminie Cadolle. Sutienul acesteia era un fel de corset care strângea abdomenul şi acoperea sânii.
Astăzi, acest accesoriu ajută o femeie nu doar să-şi completeze ţinuta, ci şi să afişeze atitudinea potrivită, iar atunci când situaţia impune, sutienul vorbeşte despre personalitatea unei femei şi despre intenţiile acesteia.
Push-up, modelul cel mai apreciat
„Când ştiu că port o lenjerie dantelată în care mă simt şi arăt bine, chiar sexy, sunt mai încrezătoare. Întodeauna mă îmbrac ca şi cum m-aş dezbrăca în faţa cuiva, iar asta se simte în felul în care mă port, sigură pe mine. Dacă aş ştii că am un sutien cu o bretea desfăcută sau care-mi turteşte sânii, nu m-aş simţi la fel de bine", spune Carmen Marin (29 de ani), din Bucureşti.
Simona Ştefan (24 de ani, Bucureşti) consideră că piesa este un atuu de nepreţuit mai ales când nu eşti foarte împăcată cu aspectul tău. „Sânii mici devin mai mari, sânii mari sunt susţinuţi, iar fără acesta nu am reuşi să ni-i păstrăm fermi mai mu