Mii de vieti ar putea fi salvate anual, datorita unei descoperiri stiintifice de ultima ora, care clarifica cat de necesar ii este omului gustul sarat.
Studiul, efectuat de experti ai Universitatii din Nottingham, Marea Britanie, nu numai ca va ajuta la reducerea consumului de sare, dar poate duce la dezvoltarea si conceperea unor alimente mai putin sarate, insa la fel de gustoase, scrie Club, citand Sunday Express.
Pentru a-si atinge scopul, cercetatorii au analizat mestecarea si inghitirea chipsului de catre gura unui subiect uman. Ei au descoperit ca "explozia" gustului sarat incepe la 20 secunde, dupa ce omul incepe sa mestece. In acest timp, insa, omul deja inghite ceea ce a mestecat.
"Scopul nostru este de a dezvolta tehnologii noi de fabricatie a alimentelor, inlocuind "explozia" sarata, produsa la 20 secunde de la inceputul procesului masticator pana la ingurgitarea hranei. Asta inseamna ca va fi nevoie de o cantitate mai mica de sare, pentru a fi simtit acelasi gust.
Cercetarile noastre arata ca multe produse contin cantitati mari de sare in mod inutil, iar majoritatea oamenilor inghit alimentele inainte de le fi simtit gustul", a declarat unul dintre coordonatorii studiului.
Mii de vieti ar putea fi salvate anual, datorita unei descoperiri stiintifice de ultima ora, care clarifica cat de necesar ii este omului gustul sarat.
Studiul, efectuat de experti ai Universitatii din Nottingham, Marea Britanie, nu numai ca va ajuta la reducerea consumului de sare, dar poate duce la dezvoltarea si conceperea unor alimente mai putin sarate, insa la fel de gustoase, scrie Club, citand Sunday Express.
Pentru a-si atinge scopul, cercetatorii au analizat mestecarea si inghitirea chipsului de catre gura unui subiect uman. Ei au descoperit ca "explozia" gustului sarat incepe la 20 secund