Google organizează şi anul acesta un concurs pentru tinerii „savanţi" care sunt interesaţi în subiectele de ştiinţă, tehnologie şi dezvoltare viabilă pe viitor. Google Science Fair invită copiii cu vârste cuprinse între 13 şi 18 ani să-şi înscrie proiectele până pe 1 aprilie.
Până la sfârşitul lunii mai vor fi stabiliţi 90 de finalişti regionali, dintre aceştia urmând a fi aleşi 15 finalişti globali. Cei 15 vor vizita sediul Google din California pentru ceremonia finală de pe 23 iulie.
Pentru înscriere este nevoie de un site
Cei care vor să se înscrie vor fi nevoiţi să-şi creeze un site unde să scrie despre ei şi să pună o întrebare ştiinţifică întrebare. Apoi, trebuie să realizeze o ipoteză de lucru nişată. În urma acestui proces urmează munca de documentare, un experiment ştiinţific practic care să le demonstreze calităţile de oameni de ştiinţă în devenire. După aceşti paşi, urmează observaţiile şi concluziile experimentului ştiinţific.
Criterii
Juriul format din profesori universitari şi specialişti de al Google va judeca proiectele în funcţie de filmul de prezentare şi subiectul ales pentru cercetare. De asemenea, întrebarea, ipoteza, cercetarea şi documentarea vor fi luate în considerare.
Partenerii proiectului, cei de la revista americană „Scientific American" vor judeca proiectele în funcţie de originalitate şi de tema centrală, „crearea unei lumi mai bune". Candidaţii trebuie să ia în considerare o problemă de mediu sau medicală. Astfel, „Scientific American" oferă un premiu separat celor care vor excela în aceste domenii.
Care sunt premiile?
Premiul cel mare va fi o vizită oferită de „National Geographic" pe Insulele Galapagos. De asemenea, acesta va primi şi o bursă Google de 50.000 de dolari care va susţine costurile educaţiei acestuia. „Scientific American" oferă şi un abonament pe un an care îi va permite câ