Postul este de neimaginat fara boabele satioase de fasole, consumate de cel putin doua ori pe saptamana. Fasolea contine vitaminele A, B6, B12, C, K, calciu, magneziu, acid folic, fier, fosfor, zinc, potasiu, seleniu. Fierul este foarte important pentru organism, de aceea fasolea se recomanda persoanelor care sufera de astenie, anemie, apatie, colesterol crescut sau constipatie.
Deoarece contine acid folic, fasolea poate fi consumata, fara restrictii, si de femeile insarcinate. Fasolea regleaza glicemia, contine putine calorii, asa ca poate intra in dieta celor care tin cura de slabire, pentru ca ajuta si normalizeaza digestia. Fibrele solubile din compozitie nu numai ca regleaza digestia, dar previn si constipatia, iar cele insolubile reduc nivelul grasimilor din sange.
Sunt persoane care refuza sa consume mancare de fasole din cauza balonarii si eliminarii de gaze, care survine dupa ingerare. Dar aceste persoane nu stiu ca efectele benefice asupra organismului uman sunt cu mult mai mari decat cele doua mici inconveniente care le determina sa ocoleasca fasolea. Si totusi, in post, fasolea este un excellent inlocuitor al carnii deoarece este plina de proteine.
Fasolea este hipoglicemianta de aceea se recomanda diabeticilor si are si calitatea de a reduce riscul aparitiei dabetului. Trebuie stiut, de asemenea, ca fasolea ajuta la intarirea sistemului imunitar si la repararea tesutului muscular si a sistemului osos, lupta cu infectiile, ajuta la vindecarea ranilor, regularizarea nivelului de enzime si de hormoni din organism. Consumata cu regularitate, fasolea ajuta digestia, previne constipatia, cat si aparitia cancerului de colon.
Fasolea este energizanta, diuretica, remineralizanta, calmanta, depurativa, detoxifica organismul si astampara foamea repede. Specialistii afirma ca fasolea este un medicament natural excelent