Tinerii Vlad, Alexandru, Rozina, Cristina şi Iulian au uimit Europa cu un proiect de proporţii prin care Kievul va fi complet refăcut. Cei cinci au câştigat concursul de proiecte, organizat în capitala Ucrainei, în faţa a 300 de echipe participante din întreaga lume.
Cei cinci specialişti în frumuseţe urbană din România au pus pe hârtie, în doar două luni, schiţele după care Kievul va fi modificat aproape complet urbanistic şi arhitectural, în următorii 15 ani. Vlad Stoica, Alexandru Tudose, Rozina Dragomir, Cristina Zlota şi Iulian Canov, toţi absolvenţi ai Universităţii „Ion Mincu" din Bucureşti, sub îndrumarea profesorului lor, Gabriel Pascariu, au decis, la începutul lunii noiembrie a anului trecut, să participe la unul dintre cele mai mari concursuri de urbanism din Europa, denumit „Perlele Dneprului".
Proiectul pentru care au intrat în competiţie a fost unul anunţat de Primăria Kiev. Mai exact, municipalitatea capitalei Ucrainei a scos la concurs găsirea unui concept prin care să fie conservate flora şi fauna din Kiev, recunoscute ca fiind asemănătoare unei microdelte, şi care, totodată, să ofere cea mai bună soluţie de trafic în oraş. Edilii ucraineni au solicitat ca insulele râului Dnepr să fie conservate şi totodată integrate în viaţa oraşului, dar să le ofere locuitorilor şi turiştilor cele mai moderne posibilităţi de transport.
Cei cinci români se află pentru prima dată în faţa unei provocări de acest gen. În competiţie s-au înscris 300 de echipe din toată lumea. Nu mai puţin de 40 au fost selectate în primă fază, iar finaliste au rămas doar opt. Printre acestea a fost şi echipa Wolf House Production, aşa cum şi-au denumit-o specialiştii din Bucureşti.
Transport public cu vaporaşe
La începutul acestui an, municipalitatea Kiev a anunţat echipa românească câştigătoare. Am fost foarte surprinşi când am aflat