Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Delta“ al Judeţului Tulcea a organizat în perioada 16-24 februarie 2011, la Sala Polivalentă a municipiului Tulcea două campionate de minifotbal la care au participat echipe ale structurilor subordonate inspectoratului, precum şi structurile judeţene din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor.
Pe data de 28 februarie 2012, la Teatrul Jean Bart, de la ora 10.00, va avea loc festivitatea destinată acestei zile iar în intervalul orar 10.00-13.00, va avea loc la sediul inspectoratului din strada 1848, ,,Ziua porţilor deschise”, unde se vor prezenta exerciţii demonstrative cu tehnica din dotare.
Protecţia Civilă, numită şi ARMA VIEŢII, este o componentă a apărării naţionale, cuprinzând un complex de măsuri pentru ocrotirea populaţiei, a bunurilor materiale în caz de război, calamităţi sau catastrofe, asigurând condiţiile necesare ale supravieţuirii acestora.
La 28 februarie 1933, prin Decretul Regal 468, se aprobă ,,Regulamentul de funcţionare a Apărării Pasive contra atacurilor aeriene” care îşi propunea ,,să limiteze efectele bombardamentelor aeriene asupra populaţiei şi resurselor teritoriului, fie asigurându-le protecţia directă, fie micşorând eficacitatea atacurilor”. Acest moment este considerat data de naştere a protecţiei civile.
Conceptul de protecţie civilă a evoluat de la ,,apărare pasivă” la ,,apărare locală antiaeriană” în 1952, apoi la ,,apărare civilă” în 1978 şi la ,,protecţie civilă” în 1994. Revoluţia din decembrie 1989 a creat condiţii optime perfecţionării activităţii pe linie de apărare civilă, înscriindu-se în procesul de democratizare iniţiat de acest act storic. Astfel, România a ratificat prin Decretul nr.224 din 11 mai 1990 Protocoalele adiţionale I şi II la Convenţiile de la Geneva din 12 august 1949 privind protecţia victimelor conflictelor armate.