Pe 1 martie a fost aglomeraţie mare la mesele comercianţilor de mărţişoare din centrul oraşului Roman. Cel mai bine s-au vândut mărţişoarele sub formă de broşă.
În acest an, din cauza vremii capricioase, artizanii au venit într-un număr mai mic în centrul Romanului. Pe mesele din lemn erau mărţişoare pentru toate gusturile şi buzunarele.
Pentru un mărţişor simplu, clasic, romaşcanii au plătit între 50 de bani şi un leu. Mărţişoarele împletite şi cele cu flori uscate au costat 3 lei, iar cele tip broşă între 5 lei şi 10 lei. „Cel mai bine am vândut mărţişoarele- broşă pentru că oamenii le pot folosi şi după ce trece luna martie. În ziua de azi oamenii se gândesc de două ori înainte să scoată banu'", a spus un artizan venit de la Galaţi.
GALERIE FOTO Liliana Oprea, artizanul care face mărțişoare şi decoraţiuni 3D
Comercianţii s-au gândit şi la copii şi au adus mărţişoare cu personaje din desene animate şi jucării de pluş, cu preţuri cuprinse între 5 şi 50 de lei. „Am luat mărţişoare cu Tweety, este preferatul nepoţelului meu de trei ani. Pentru verişoarele mele am luat câte un breloc cu răţuşte. O să le leg o aţă de mărţişor şi gata", a spus romaşcanca Elena Lungu.
Fetele mari din Neamţ şomau pe 1 martie din cauza Dochiei. Vezi aici ce spune tradiţia
Cei mai pricepuţi negustori au apelat la tot felul de strategii pentru a-şi vinde mai repede marfa. „Am observat că dădeau mărţişoarele cu 50 de bani mai puţin şi tot spuneau că vor să plece acasă", a declarat Laura Petrică.
Tradiţii de Mărţişor în Moldova. Ce să faci în prima zi din martie ca să-ţi meargă bine restul anului
Vânzătorii de mărţişoare vor mai sta în centrul oraşului Roman până în seara zilei de 8 martie.
Rămâi pe neamt.adevarul.ro să afli cele mai importante ştiri din judeţ.