Cum inlocuiesti sarea si zaharul din alimente. Sarea e poate cel mai pacatos ingredient pe care il inghitim zilnic in cantitati mari, si asta, in dauna sanatatii noastre. Iata cateva trucuri, potrivit femina.ro, legate de cum sa inlocuiesti acest aliment cu ceva mai sanatos si la fel e gustos. Cumpara numai legume si fructe proaspete! Cele congelate sau conservate au adaos de sare si zahar. Alege carnea proaspata! Cea congelata are adaos de sare. Carnea la conserva pierde din continutul de sare daca este data printr-un jet de apa. Citeste etichetele alimentelor! Pastele, cerealele, biscuitii au sare in cantitati considerabile. La gatit, foloseste condimente in loc de sare! De exemplu, omleta e mai gustoasa cu cimbru uscat, iar orezul devine mai aromat daca adaugi la fiert putin cardamon sau ghimbir, scrie Libertatea.
Cele mai eficiente solutii in rinita alergica. Limitarea expunerii la alergeni prin respectarea unor reguli de igiena a mediului de viata, imunizarea si administrarea unor medicamente combat simptomele specifice afectiunii. Statisticile arata ca rinita alergica este o afectiune extrem de raspandita, 10-20 la suta din populatia lumii confruntandu-se cu aceasta problema. De aceea, specialistii o considera chiar o problema globala de sanatate. Aceasta afectiune este cauzata de expunerea la un factor asa-numit alergen (acarienii din praful de casa, mucegaiuri, par de animale, polenuri) si determina inflamatia de lunga durata a mucoasei nazale. Stranuturile, mancarimile si secretiile nazale apoase, insotite adesea de lacrimarea si de mancarimea ochilor sunt cele mai intalnite simptome ale rinitei alergice, anunta Adevarul.
Catina, o planta-minune. Este un arbust fructifer, cunoscut ca facand parte din flora spontana a Romaniei, care se utilizeaza deopotriva in industria alimentara, in silvicultura, in farmacie, cosmetica, dar si ca plan