Evoluţia tehnologică face din specializarea permanentă a medicilor, o necesitate, iar pentru că un diagnostic mai exact înseamnă şanse în plus pentru pacienţi, cursurile „Ultrasound Media” pentru ecografie pregătesc specialişti pentru cele mai noi aparate.
Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti organizează un curs internaţional în cea mai nouă metodă apărută pe piaţa ecografiei mondiale, respectiv ecografia cu substanţă de contrast. „Specialiştii de la UMF «Carol Davila» şi cei de la Ultrasound Media au făcut posibil ceea ce puţini dintre doctorii români practicanţi ai ecografiei cu substanţă de contrast (CEUS) se aşteptau: i-au adus la cursurile ţinute la Bucureşti pe unii dintre cei mai de seamă experţi din ecografia mondială şi europeană, specialişti de a căror experienţă s-au putut bucura toţi cei interesaţi de acest subdomeniu al radiologiei”, explică dr Corina Popescu.
Aceşti specialişti sunt, în majoritatea lor, medici, mulţi dintre ei fiind totodată şi cadre didactice, care au ales ca, pe lângă munca zilnică din spitale şi universităţi, să-şi dedice timpul studiului pentru dezvoltarea noilor tehnologii. Astfel, aceştia fac echipă cu dezvoltatorii de softuri ai producătorilor de ecografe şi fac posibilă aducerea în viaţa cotidiană a colegilor lor de breaslă a ultimelor noutăţi în domeniul ecografiei.
Ecografia cu substanţă de contrast se foloseşte de câţiva ani şi în ţara noastră şi este deosebit de utilă în practica zilnică, mai ales în urmărirea pacienţilor oncologici şi în diagnosticarea diferitelor formaţiuni-problemă de la ecografia standard, ea câştigând un loc din ce în ce mai important în rândul metodelor imagistice prin extinderea aplicabilităţii ei la practic orice organ care poate fi vizualizat prin ecografie standard. Tot ecografia cu contrast ajută la monitorizarea eficien