Ce poate sa fie mai placut decat un dulce de weekend care arata foarte bine, se face repede si este foarte gustos? Propunerea de azi este tort simplu cu fructe.
Ca sa-l faci ai nevoie de o tava cu pereti detasabili, pentru ca o parte din procesul tehnologic devine mult mai usor si putin unt pentru uns vasul.
Pentru un tort din care sa rezulte opt portii ai nevoie de 50 de grame de faina, trei linguri pline cu malai (faina de porumb), o lingurita cu praf de copt, patru oua, 175 de grame de zahar.
La toate acestea adauga 200-300 de grame de crema de branza de vaci (simpla si proaspata), trei linguri cu zahar, o lingura cu smantana sau iaurt, zahar vanilat (sau scortisoara) si fructe. Poti sa folosesti orice fel de fructe din compot sau citrice (mandarine sau portocale), dar si kiwi si banane sau oricare combinatii preferi.
Blatul se face foarte simplu. Galbenusurile se bat bine impreuna cu zaharul. Adauga amestecul de faina, malai si praf de copt. La final pune albusurile batute spuma. Rastoarna compozitia in tava si coace blatul la foc moale, pentru 20-30 de minute. Scoate blatul din tava cand este racorit bine. Taie-l in doua si lasa-l deoparte.
Incearca si negresa cu multa ciocolata
Amesteca crema de branza cu smantana si zaharul. Adauga mirodenii si omogenizeaza bine totul. Poti sa folosesti mixerul. Adauga fructele taiate in bucatele. Daca folosesti fructe din compot lasa-le sa se scurga bine. Aseaza un blat in vasul cu pereti detasabili. Pune crema si deasupra al doilea blat. Lasa totul circa o ora la rece inainte sa-l servesti.
Daca vrei sucul de la compot il poti folosi pentru a insiropa tortul. Poti taia blatul si in trei, dar trebuie sa faci mai multa compozitie de branza. Cand il servesti, pudreaza-l cu zahar.
Ce poate sa fie mai placut decat un dulce de weekend ca