Noul stadion Naţional a devenit o adevărată maşină de tocat bani, în zilele următoare un milion de euro urmând să fie cheltuit pentru schimbarea gazonului, a treia operaţiune de acest fel din ultimele 8 luni. Mândria de a avea o arenă nouă şi de a găzdui finala Europa League din 2012 se pare că îi costă extrem de mult, din punct de vedere financiar, pe bucureşteni.
Apreciat de toată lumea, noul stadion îşi arată cu fiecare zi ce trece hibele. Suprafaţa de joc este una din problemele care nu a fost încă remediată, chiar dacă s-au cheltuit sute de mii de euro cu cele două covoare de iarbă montate şi ulterior aruncate la gunoi. Noul gazon care urmează să fie instalat pe Arena Naţională în vederea finalei Ligii Europa din 9 mai va costa patru milioane de lei, suma urmând să fie susţinută în totalitate de Primăria Capitalei, a anunţat directorul ALPAB, Radu Popa. Sumele sunt colosale având în vedere că reprezentanţii Clubului Sportiv al Armatei "Steaua" au reuşit să refacă, în toamna trecută, gazonul stadionului Ghencea cu doar 2000 de euro. Reprezentanţii Primăriei susţin că actualul gazon ar fi putut fi refăcut, dar conform contractului semnat cu UEFA, pe 9 mai suprafaţa de joc trebuia să se prezinte în condiţii impecabile şi nimeni nu putea să rişte. Conform recomandărilor UEFA, societatea STRI (n.r. - partenerul oficial al forului fotbalis-tic european) va fi responsabilă cu schimbarea gazonului, până pe 9 mai nicio echipă autohtonă nemai-având dreptul să joace pe acest stadion. Prima suprafaţă de joc a fost montată de firma Gama Verde a lui Adrian Oprişan, iar după primul meci a fost înlocuită, constructorul arenei a decis ca lucrarea să fie făcută de firma olandeză Hendriks-Graszoden.
În primăvara anului 2007, Primăria Capitalei a semnat un contract cu firma Max Bogl&Astaldi pentru construirea unui stadion de 50.300 de locuri, costul total al lucrării f