A trimis la Bucureşti proiecte de acte normative care aveau lipsuri. „În mod obişnuit, aceste acte normative trebuie avizate de un specialist din Minister şi date mai departe. Nu este cazul documentelor venite de la Administraţia Biosferei Delta Dunării“, spune secretarul de stat Cristian Apostol.
Secretarul de stat Cristian Apostol a spus astăzi că există cinci acte normative venite dinspre ARBDD şi care cuprindeau greşeli tehnice destul de importante: „Vorbim, de exemplu, despre actele normative privind regulile de acces pe canalele şi lacurile din Delta Dunării, de sistemul de tarifare, de Consiliul Ştiinţific, dar, cel mai important, de planul de management şi regulamentul rezervaţiei. Aici, de exemplu, a existat un aviz primit din partea unui Consiliu Ştiinţific din 2007. Iar acestea sunt doar câteva exemple“, a declarat secretarul de stat Cristian Apostol, din partea Ministerului Mediului.
În timp ce şefii din Ministerul Mediului explică demisia lui Baboianu prin nereguli privind gestionarea actelor normative referitoare la Rezervaţie, în plan local se discută de câteva luni de un conflict între preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea (şi al PDL Tulcea) şi Grigore Baboianu, membru al PDL, din cauza taxelor din deltă care prin noua lege a rezervaţiei ajung la comunităţile locale, iar nu la Consiliul Judeţean.
Despre acest subiect guvernatorul Viorica Bîscă a refuzat să emită o părere, dar secretarul de stat a spus că există părţi bune în ambele variante: Pe de o parte, dacă se direcţionează banii spre Consiliul Judeţean, spune acesta, atunci instituţia poate concentra mai mulţi bani pe o singură primărie şi poate duce la capăt o investiţie mai amplă. Dacă banii rămân la comunităţile locale, se vor realiza doar investiţii mai mici. Pe de altă parte, într-adevăr este corect ca banii să ajungă la locuitorii din deltă, pentru că ei sunt cei care l