Alegerea alimentelor pentru consum a devenit destul de dificila in ultimul timp deoarece numerosi experti in nutritie au pareri chiar contradictorii.
Spre exemplu, pana acum ceva timp se spunea ca ouale nu trebuie consumate prea des, deoarece contin colesterol, iar de curand au fost realizate studii care sugereaza ca, de fapt, colesterolul din alimente nu ar duce la boli de inima.
Potrivit Daily Mail, iata insa cateva lamuriri necesare pentru sanatatea ta, referitoare la alimentatie, mai putin cunoscute.
Unele dintre acestea s-ar putea sa contina informatii diferite de ce stiai tu ca este sanatos.
1. Laptele integral este mai sanatos decat cel degresat
Multi oameni se feresc de laptele cu continut integral de grasime, preferandu-l pe cel partial degresat sau aproape degresat, deoarece cred ca cel integral are prea multa grasime. Insa, in general, se considera ca un aliment are prea multa grasime daca aceasta depaseste 20%, or laptele de vaca contine undeva intre 3,7 - 5% grasime la suta de mililitri.
In plus, laptele integral contine mai multi nutrienti decat cel partial degresat sau degresat. Si asta deoarece grasimea contine vitamine solubile in grasimi, precum A, D, E si K, importante, printre altele, pentru intarirea imunitatii, pastrarea sanatatii oaselor si neutralizarea efectelor negative ale radicalilor liberi.
2. Salata verde este bogata in vitamine
Se considera adesea ca salata verde este alcatuita mai mult din apa si ca din acest motiv nu are prea multe vitamine, insa, in timp ce este adevarat ca are un continut ridicat de apa, tot adevarat este, si mai putin cunoscut, faptul ca are cantitati considerabile de vitamine antioxidante, minerale si alti nutrienti.
Important este ca salata sa fie consumata cat mai repede dupa ce a fost culeasa deoarece, cu c