preturi legume si fructe• Cu putin timp inainte de Pasti, ouale s-au scumpit cu mai bine de 20 la suta • Pentru un kilogram de carne de porc sau de vitel, iesenii trebuie sa scoata din buzunare cel putin 13 lei • Din cauza lipsei banilor, multe persoane vor avea o masa saracacioasa de Pasti • "Care miel? Poate un kilogram de carne de pasare si atat. La ce pensie am eu, nu vad cum as putea sa cumpar produse", a afirmat indignata o batranica
Crestinii nu au intrat inca in febra cumparaturilor pentru sarbatorile pascale, dar deja preturile ii sperie. Ei spun ca vor renunta la prepararea bucatelor traditionale din cauza ca prin buzunare le cam bate vantul. Un calcul estimativ arata ca iesenii vor fi nevoiti sa plateasca peste 5 milioane de lei vechi pentru o masa de Pasti.
Crestinii, in mod traditional, infrumuseteaza masa de sarbatoare si cu friptura de porc, piftie, salam, cas proaspat de oi, ceapa verde, rosii, castraveti, ridichi. Pretul unui kilogram de cas de oaie variaza intre 13,5 si 15 lei, iar pentru un kilogram de branza de oaie cumparat de la producator se va plati 2 lei. La 13 lei gasim si telemeaua. Cea mai mica legatura de ceapa verde se vinde cu 3 lei, la acelasi pret ca legaturile de patrunjel, marar, salata sau ridichi. Castravetii se vand la Piata Agroalimentara "Nicolina" cu 10 lei kilogramul, rosiile – 6 lei/kg, iar rosiile cherry – 25 lei/kg.
Preturile la carnea de porc sar mult peste puterea de cumparare a iesenilor. Pentru un kilogram de carne de porc sau de vitel, iesenii trebuie sa scoata din buzunare cel putin 13 lei. Kilogramul de costita de porc costa 13 lei, iar cel de sunca – 17,30 lei. Gospodinele care isi doresc pentru masa de sarbatoare si piftie din carne de pasare vor cumpara un cocos de la piata cu 18 lei kilogramul.
Oua cu 20 la suta mai scumpe, in ajunul Pastelui
Comerc