Iesenii pot savura, la Pizzeria Italiana Via Margherita din Iasi, un desert savuros, preparat de 20 de ani la restaurantul italian din oras: Torta della Cassa. Tortul, pregatit dupa o reteta conceputa in Italia si adusa in Iasi la infiintarea pizzeriei, indeplineste exigentele cele mai ridicate, in componenta lui intrand numai produse naturale. Atenti la respectarea retetei, bucatarii experimentati ai pizzeriei reusesc, totusi, sa dea o nota distinctiva desertului, prin dozarea esentelor dupa un secret profesional.
Ingredientele din care este gatit acest produs de exceptie al artei gastronomice italiene sunt: blatul din faina alba, ou, sare, esente, zahar vanilat, lamaie, praf de copt, ulei, zahar si cacao. Blatul nu este cumparat, ci preparat in bucataria pizzeriei, copt la cuptor si insiropat cu un sirop de cafea, zahar si amaretto. Blatul se umple apoi cu crema de ciocolata, alune de padure si stafide si se imbraca in glazura din alune de padure si zahar. Torta della Cassa poate fi servit si cu fructe sau inghetata, dupa preferinte. Portia obisnuita are 250 de grame, insa pot fi comandate portii mai mari sau mai mici sau chiar un tort intreg. Torta della Casa poate fi servit la Pizzeria Italiana Via Margherita, iar iesenii care lucreaza sau locuiesc in zona centrala a orasului il pot comanda la serviciu ori acasa.
Pizzeria Italiana Via Margherita este una dintre cele mai vechi din Iasi, fiind infiintata in 1993 de patroni italieni. Pizzeria, situata pe strada Costache Negri, langa Liceul Vasile Alecsandri, a fost recent modernizata, pastrandu-si specificul si standardul de calitate care i-au facut un nume respectat timp de aproape 20 de ani. De la infiintare si pana in prezent, Pizzeria Italiana Via Margherita a oferit clientilor sai numai produse de succes, inspirate din arta culinara italiana.
Iesenii pot savura, la