Ceapa verde şi usturoiul verde s-au scumpit cu 70%, spanacul cu 80%, mărarul şi leuşteanul cu 30%
Ion Popescu, directorul Direcţiei Judeţene de Statistică Braşov, a declarat, ieri, că inflaţia pe luna februarie a fost de 0,64%. Cea mai importantă creştere a fost cea de la mărfurile alimentare, acestea scumpindu-se în medie cu 1,21%. Totuşi, statistica relevă faptul că faţă de februarie 2011 mărfurile alimentare
s-au ieftinit cu 0,42%. Creşteri ale preţurilor s-au înregistrat la legume şi conserve de legume, cu 6,86%, cartofi - 5,83%, fructe şi conserve de fructe – 5,39%, lapte de vacă – 2,8%, ouă – 11,94%.
Zarzavaturile s-au scumpit cel mai mult, spune sursa citată. Ceapa verde şi usturoiul verde s-au scumpit cu 70%, spanacul cu 80%, mărarul şi leuşteanul cu 30%. „Eu cred că inflaţia anuală va ajunge undeva aproape de 4%. Asta ar fi bine pentru buget pentru că aşa ar mai putea strânge statul ceva venituri la buget din taxe şi impozite. Pe de altă parte, în condiţiile în care am trece vreodată la euro, preţurile de la noi ar fi deja aliniate, iar trecerea la moneda europeană nu ar afecta populaţia”, a mai spus sursa citată. Ceapa verde şi usturoiul verde s-au scumpit cu 70%, spanacul cu 80%, mărarul şi leuşteanul cu 30%
Ion Popescu, directorul Direcţiei Judeţene de Statistică Braşov, a declarat, ieri, că inflaţia pe luna februarie a fost de 0,64%. Cea mai importantă creştere a fost cea de la mărfurile alimentare, acestea scumpindu-se în medie cu 1,21%. Totuşi, statistica relevă faptul că faţă de februarie 2011 mărfurile alimentare
s-au ieftinit cu 0,42%. Creşteri ale preţurilor s-au înregistrat la legume şi conserve de legume, cu 6,86%, cartofi - 5,83%, fructe şi conserve de fructe – 5,39%, lapte de vacă – 2,8%, ouă – 11,94%.
Zarzavaturile s-au scumpit cel mai mult, spune sursa citată.