Cu prilejul Zilei Internaţionale a Poeziei, Biblioteca Municipală ”Petru Maior” a organizat în cadrul Casei de Cultură ”George Enescu”, salonul de carte mureşeană în care s- au prezentat în faţa iubitorilor de poezie peste 250 de titluri de carte. Astfel, Reghinul a devenit capitala poeziei pentru o zi.
Amfitrionii evenimentului au fost directorul Bibliotecii ”Petru Maior” Sorina Bloj şi scriitorii Nicolae Băciuţ şi Valentin Marica, care au antrenat în cadrul evenimentului trei edituri târgumureşene: Nico, Cezara Codruţa şi Mentor, care au expus pe standurile de carte circa 200 de titluri şi peste 600 de cărţi dintre care cea mai mare parte au purtat semnătura poeţilor mureşeni. ,,În spaţiul protector al Casei de Cultură a Tineretului din Reghin au fost organizate standuri de carte importante la care au fost invitate să participe la un maraton de trei ore, peste 250 de elevi de la diverse şcoli din municipiu, însoţiti de profesori şi învăţători. Iar noi, scriiitorii Valentin Marica şi subsemnatul, nu am facut altceva decat să-i facem pe elevi să se descopere, rolul şi rostul poeziei în viaţa noastră cea de toate zilele invocând şi o zicere cu tenta proverbială ,,Tot românul s-a născut poet,,. Am adus elogiu poeziei, am adus poezie din autori importanţi români, am citit din cărţile noastre, am organizat concursuri ad hoc şi am dat premii elevilor care au constat în cărţi. Apoi am antrenat pe cei care au participat la acest maraton într un exerciţiu de promovare a noilor autori, poeți din Reghin. În felul acesta am descoperit că se mai scrie poezie la nivelul de gimnaziu şi la nivel de liceu şi că mai sunt tineri care aspiră la un destin literar”, a declarat Nicolae Baciuţ.
La ora 17.00, Ziua Internaţională a Poeziei a continuat cu lansarea cărţilor: “Stâlpul de sprijin, roman” al autorului prof. Ioan Torpan care şi-a lansat cartea cu această ocazie şi î