E dezlegare la peşte, mâine, de Bunavestire, aşa că azi pieţele, târgurile şi pescăriile au fost pline. Chiar şi cine n-a ţinut post a fost în căutare de peşte. Mai ales că la târgurile tradiţionale, gospodarii s-au întrecut în reţete gustoase, de la borşul dobrogean de crap până la deliciosul păstrăv la grătar.
A fost coadă azi la pescării. După cum cere tradiţia, oamenii au cumpărat peşte proaspăt, pentru masa de sărbătoare.
Păstrăvăriile au avut, de departe, cel mai mare succes. Cine n-a vrut păstrăv proaspăt, l-a ales pe cel afumat, pe cetina de brad.
Tot gata preparate au fost şi bucatele de la târgurile tradiţionale.
Între timp, pe grătar, sfârâiau scrumbia, macroul sau bibanul de mare.
Fie că l-au luat acasă, pentru masa de Bunavestire, fie că l-au degustat pe loc, toţi au fost de acord. Pe cât e de sănătos, pe atât de delicios. Şi dacă tot e dezlegare la peşte, lumea a plecat acasă de la târg cu o mulţime de specialităţi: de la icre şi peşte marinat, până la salată de fructe de mare.
E dezlegare la peşte, mâine, de Bunavestire, aşa că azi pieţele, târgurile şi pescăriile au fost pline. Chiar şi cine n-a ţinut post a fost în căutare de peşte. Mai ales că la târgurile tradiţionale, gospodarii s-au întrecut în reţete gustoase, de la borşul dobrogean de crap până la deliciosul păstrăv la grătar.
A fost coadă azi la pescării. După cum cere tradiţia, oamenii au cumpărat peşte proaspăt, pentru masa de sărbătoare.
Păstrăvăriile au avut, de departe, cel mai mare succes. Cine n-a vrut păstrăv proaspăt, l-a ales pe cel afumat, pe cetina de brad.
Tot gata preparate au fost şi bucatele de la târgurile tradiţionale.
Între timp, pe grătar, sfârâiau scrumbia, macroul sau bibanul de mare.
Fie că l-au luat acasă, pentru masa de Bunavestire,