Cand nu mai scapa de gura nepotilor care tipau dupa ceva dulce, bunica facea turte cu miere. Sunt foarte simplu de facut, sunt sanatoase si foarte gustoase, plus ca fiind lipicioase se face liniste in jur.
Ingredientele pentru o tava clasica de aragaz sunt: 200 de grame de unt, 200 de grame de zahar, 200 de grame de miere, 400 de grame de terci de ovaz, o mana buna de nuca, fructe din dulceata (visine, cirese, coaja de portocala), coaja de la o lamaie.
Ca sa faci terciul ai nevoie de circa 250 de grame de fulgi de ovaz simpli. Acestia se fierb cu o cana si jumatate de apa sau lapte, pentru zece minute pana capata consistenta unui piure moale. La nevoie mai pune putina apa sau lapte.
Incearca si checul cu banane si nuci
Untul, mierea si zaharul se pun impreuna intr-o cratita pe foc. Nu trebuie sa se incinga, ci doar sa se amestece bine, iar untul sa se topeasca. Da deoparte si adauga terciul de ovaz. Amesteca bine, adauga fructele din dulceata, nucile tocate mare si coaja rasa de la lamaie.
Totul se transfera intr-un vas care merge la cuptor, uns cu putin unt si tapetat cu hartie de copt. Pune compozitia si coace totul pentru 20-30 de minute la foc moale. Lasa sa se raceasca bine apoi taie-le in bucati. Turtele cu miere sunt delicioase si foarte sanatoase.
Cand nu mai scapa de gura nepotilor care tipau dupa ceva dulce, bunica facea turte cu miere. Sunt foarte simplu de facut, sunt sanatoase si foarte gustoase, plus ca fiind lipicioase se face liniste in jur.
Ingredientele pentru o tava clasica de aragaz sunt: 200 de grame de unt, 200 de grame de zahar, 200 de grame de miere, 400 de grame de terci de ovaz, o mana buna de nuca, fructe din dulceata (visine, cirese, coaja de portocala), coaja de la o lamaie.
Ca sa faci terciul ai nevoie de circa 250 de grame de fulgi de o