Astenia de primavara este o suferinta aproape inevitabila. Toti suportam efectele epuizarii fizice si psihice, dar primavara simptomele se acutizeaza. Principalul simptom, senzatia de oboseala care anunta ca organismul si-a epuizat resursele de energie. In mod particular astenia de primavara este o afectiune sezoniera, care trece in cateva saptamani, daca te alimentezi corect.
Astenia de primavara trece cu un amestec de vitamina C, magneziu, vitamina E, seleniu, fier si calciu, scrie Doctissimo.
Vitamina C este un antioxidant puternic, stimuleaza organismul sa faca fata agresiunilor exterioare, stimuleaza absorbtia de fier (absenta fierului fiind unul din factorii care intretin senzatia de oboseala). Una peste alta vitamina C este un adevarat combustibil secret. Vitamina C se gaseste in toate legumele si fructele dar mai ales in citrice, conopida, patrunjel si legumele verzi.
Tot in categoria alimentelor care combat oboseala se numara fructele uscate si nucile, alunele, migdalele si semintele crude. Acestea iti satisfac nevoia de magneziu, mineral in absenta caruia senzatia de oboseala devine permanenta. Magneziul este esential pentru permeabilitatea celulara, carentele se manifesta prin dureri musculare si articulare, crampe. Doza zilnica de magneziu necesara unui adult este de la 360 miligrame la 420 de miligrame.
Pestele si fructele de mare sunt si ele alimente care combat oboseala. Beneficiul pe care il aduc este vitamina E si alte grasimi saturate sanatoase. Ideal este sa consumi 300 de grame de peste in fiecare saptamana. Alege cu atentie tipul de peste pentru a evita riscul expunerii la mercur si alte metale grele.
Carnea rosie este o sursa de oligoelemente esentiale care te mentin in forma. In cazul carnii rosii cea mai buna cale este cea de mijloc. Nici excesul, nici eliminarea acesteia din alimenta