Primavara este un nou inceput, de care poate profita fiecare dintre noi. Organele vitale, cum sunt ficatul, rinichii, glandele si pielea, au nevoie de un impuls care sa le improspateze, iar aceasta se face prin alimentatie.
Chinezii spun ca primavara, ficatul si vezica biliara ating maxim energic si au nevoie de sustinere prin alimentatie. Dieta de primavara trebuie sa aduca minerale, vitamine si, prin acestea, energia de care organismul are nevoie pentru a renaste, scrie alternativehealth.ie.
Neplacerile primaverii inseamna: kilograme in plus, o piele uscata si deshidratata, oboseala, somnolenta, dar si nerabdare, agitatie si frustrare, toate putand fi rezolvate cu o alimentatie adecvata.
Pentru a sprijini activitatea biologica, dieta de primavara trebuie sa contina alimente usor de digerat, consumate in cea mai mare masura crude. Dieta de primavara inseamna inlocuirea carnurilor cu lacate, a grasimilor animale cu cele vegetale, a conservelor cu fructe si legume proaspete. Este ideal daca in aceasta perioada poti respecta aceasta dieta circa doua-trei saptamani.
Printre regulile de baza ale dietei de primavara se afla evitarea sarii, masura care te va ajuta sa elimini apa din tesuturi. Consuma alimente care au gust amar, deoarece acestea sustin bila si ficatul. Recomandate sunt secara, alacul, andivele, anghinarele, dar si salata si spanacul crud. Evita, insa, alimentele acre.
Consuma, de semenea, legume si fructe bogate in fier. Asta inseamna cura de urzici, papadie, arpagic, salata si patrunjel. Aceste verdeturi se dezvolta rapid primavara si iti curata sangele si pielea, aduc tonus fizic si combat oboseala.
Sunt binevenite si fructele uscate: stafide, caise, smochine si curmale. Utile sunt si fasolea uscata, lintea si orezul brun. Seria este completata de nuci, migdale si alune, dar si semint