Daca te-ai intrebat de unde vine culoarea vie a bauturii numite Strawberry Frappuccino, comercializata de Starbucks, afla ca pigmentul este dat de o insecta, respectiv cosenila.
Afirmatia vine chiar din partea reprezentantilor Starbucks, care vor sa-si asigure astfel clienti ca incearca sa limiteze la maximum folosirea colorantilor artificiali, informeaza Daily Mail.
Insectele, originare din Mexic si America de Sud, sunt uscate si pisate ulterior, carminul fiind folosit de multa vreme in industria alimentara sau in bauturi.
Oricat de dezgustator ar parea, pigmentul, care se utilizeaza mai ales pentru conservarea carnii, a branzei si in bauturile alcoolice, nu are efecte secundare notabile asupra oamenilor. Totusi, Organizatia Mondiala a Sanatatii avertizeaza ca acest extract poate avea ca efect declansarea astmului in unele cazuri. Alteori pot aparea reactii alergice.
Daca te-ai intrebat de unde vine culoarea vie a bauturii numite Strawberry Frappuccino, comercializata de Starbucks, afla ca pigmentul este dat de o insecta, respectiv cosenila.
Afirmatia vine chiar din partea reprezentantilor Starbucks, care vor sa-si asigure astfel clienti ca incearca sa limiteze la maximum folosirea colorantilor artificiali, informeaza Daily Mail.
Insectele, originare din Mexic si America de Sud, sunt uscate si pisate ulterior, carminul fiind folosit de multa vreme in industria alimentara sau in bauturi.
Oricat de dezgustator ar parea, pigmentul, care se utilizeaza mai ales pentru conservarea carnii, a branzei si in bauturile alcoolice, nu are efecte secundare notabile asupra oamenilor. Totusi, Organizatia Mondiala a Sanatatii avertizeaza ca acest extract poate avea ca efect declansarea astmului in unele cazuri. Alteori pot aparea reactii alergice.