Cele mai periculoase fructe si legume pentru sanatatea oamenilor, consumate de europeni, provin din Turcia.
Organizatia Greenpeace, citata de presa turca, a dat publicitatii un raport despre gradul de toxicitate al fructelor si legumelor turcesti.
Astfel, intre anii 2009-2010, au fost studiate 76 de soiuri de fructe si legume provenite din Turcia si vandute in magazine specializate din toata Europa, scrie BTV News.
In cadrul testelor de laborator s-au descoperit substante chimice care depaseau limitele normale admise. In plus, mai mult de jumatate dintre fructele si legumele testate contineau pesticide peste limita normala admisa.
Pe primele trei locuri in topul celor mai toxice fructe si legume provenite din Turcia s-au situat ardeii, perele si strugurii. Turcia a fost deja avertizata de autoritatile de profil din Rusia, Tarile de Jos si Germania ca produsele exportate sunt periculoase pentru sanatatea consumatorilor.
Cele mai periculoase fructe si legume pentru sanatatea oamenilor, consumate de europeni, provin din Turcia.
Organizatia Greenpeace, citata de presa turca, a dat publicitatii un raport despre gradul de toxicitate al fructelor si legumelor turcesti.
Astfel, intre anii 2009-2010, au fost studiate 76 de soiuri de fructe si legume provenite din Turcia si vandute in magazine specializate din toata Europa, scrie BTV News.
In cadrul testelor de laborator s-au descoperit substante chimice care depaseau limitele normale admise. In plus, mai mult de jumatate dintre fructele si legumele testate contineau pesticide peste limita normala admisa.
Pe primele trei locuri in topul celor mai toxice fructe si legume provenite din Turcia s-au situat ardeii, perele si strugurii. Turcia a fost deja avertizata de autoritatile de profil din Rusia, Tarile de Jos si G