Proprietarii caselor sau apartamentelor de vacanţă fac concurenţă serioasă hotelurilor, având în vedere că preţurile medii pentru cazarea în regim hotelier poate porni de la 20 de euro în Capitală, sau de la 10 euro în alte zone din România, potrivit unei analize realizate de portalul imobiliare.net.
Garsonierele și apartamentele renovate și complet utilate din zona Universității, Unirii, Victoriei sau Dorobanți din Capitală devin astfel alternativa economică de cazare la hotelurile de patru și cinci stele din centru.
Pentru o zi de cazare în apropiere de clădirea Universității din București, cei interesați pot plăti în medie 40 de euro pentru o garsonieră, în jur de 55 euro pentru un apartament de două camere și 80 euro pentru unul de 3 camere.
Variante de cazare există și în zona Unirii, unde proprietarii cer în jur de 30 euro pe zi pentru o garsonieră, dar și în Dorobanți sau Piața Victoriei unde media pentru închirierea unui apartament de 3 camere, de exemplu, ajunge la 65 de euro pe zi.
O dată cu îndepărtarea de centru, scad și prețurile, astfel că în zona 1 Mai, închirierea unui apartament de două camere ajunge la 35 euro, iar în zona Brâncoveanu o garsonieră poate fi închiriată cu 20 de euro pe zi.
„Spre deosebire de cazarea consacrată în hoteluri, principalele atuuri ale cazării în regim hotelier sunt prețurile practicate, faptul că în aceeași unitate se pot caza mai multe persoane, dar și facilitățile puse la dispoziție, similare celor lăsate acasă”, se mai arată într-un comunicat remis de imobiliare.net.
Prețurile sunt mai mici în stațiunile montane decât în Capitală
Închirierea în regim hotelier pare a fi o variantă convenabilă și pentru proprietarii de locuințe din zonele turistice, iar apropierea Paștelui nu face decât să accentueze această tendință.
Conform datelor transmise de imobiliare.net, prețuri