Compania Cotnari va ramane intotdeauna producatorul vinurilor traditionale din podgoria Cotnari. Va produce in continuare vinurile desert, din soiurile Grasa de Cotnari, Tamaioasa Romaneasca si Feteasca alba, care se preteaza la invechire in vinoteca. De asemenea, va produce si vinurile seci obtinute din soiul Francusa de Cotnari, dar si sortimente de vinuri albe obtinute prin cupajarea celor de mai sus. Tehnologia traditionala de obtinere a acestor vinuri, imbinata cu cea moderna, supravegheata de catre oenologi priceputi, da vinurilor obtinute in podgoria Cotnari acel plus de calitate care le-a facut medaliate pe intreg mapamondul.
In ultimii ani, numarul medaliilor obtinute de Compania Cotnari este de ordinul sutelor. Traditia va continua. Compania Cotnari va prelucra in continuare strugurii din cele patru soiuri traditionale de pe o suprafata de aproximativ 1.400 hectare, din totalul celor 1.700 ha pe care le are in proprietate. Dar, in afara de vinurile traditionale produse in prezent in podgoria Cotnari, piata, influentata de vinurile aparute in "Lumea noua", a inceput de cativa ani sa ceara si "vinuri noi". Datorita acestui aspect, a aparut si in podgoria Cotnari necesitatea producerii unor vinuri rosii, a unor vinuri albe seci din categoria celor aromate si, de ce nu, chiar si ceva mai indraznet – o Grasa de Cotnari sec sau o Busuioaca de Bohotin sec. Dar pentru aceasta este nevoie de o alta tehnologie de vinificatie, de o alta crama si de oenologi noi. Si atunci a aparut acea "scanteie" de a infiinta la Cotnari o CASA DE VINURI. Locul ales este CASTELUL VLADOIANU, locul unde, in perioada interbelica, fostul guvernator producea vinuri de pe cele 50 ha de vie pe care le avea in proprietate. Strugurii produsi la Compania Cotnari, de pe diferenta de aproximativ 300 hectare (100 ha - Feteasca Neagra, 75 ha - Busuioaca de Bohotin, 75 ha -Tamaioasa Rom