Primăria Timişoara a obţinut o finanţare europeană de peste un milion de euro pentru modernizarea Parcului Rozelor, un simbol al oraşului. După finalizarea lucrării, parcul va avea peste 900 de specii de trandafiri.
Două din cele mai importante parcuri ale Timişoarei, Parcul Copiilor şi Parcul Rozelor, vor fi inaugurate în luna mai. Ignorând faptul că parcurile sunt deschise în pragul campaniei electorale şi privind la partea plină a paharului, timişorenii se vor bucura în luna mai de renovarea a două parcuri care sunt simboluri ale Timişoarei. Parcul Copiilor va fi principalul punct de atracţie pentru cei mici. Proiectantul susţine chiar că este un parc unic în România.
La doar câţiva metri distanţă se lucrează la Parcul Rozelor. În ultimii ani acesta a fost doar o umbră palidă a vechiului Parc al Rozelor. Odată cu modernizarea obiectivului, parcul va renaşte, iar autorităţile promit că, în primul an, vor fi aici peste 900 de specii de trandafiri, urmând ca din al doilea an, numărul speciilor să depăşească 1.000.
Trandafiri păziţi de Poliţie
Odată cu renovarea parcului şi plantarea unor trandafiri deosebiţi, sunt toate şansele ca hoţii, care au furat flori inclusiv din Piaţa Operei, să se mute în Parcul Rozelor. Primarul simte pericolul, iar soluţia este una singură: Poliţia. „O să băgăm Poliţia. Până le facem educaţia la ăia cu mâna lungă, dispar florile. Probabil o să băgăm Poliţia, pentru că ăsta este stilul la noi, din păcate”, a spus primarul Gheorghe Ciuhandu.
Istorie în Parcul Rozelor
Parcul Rozelor are aproximativ 2,5 hectare şi a fost amenajat în anul 1891, la iniţiativa unuia din cei mai mari cultivatori de trandafiri din Europa, Wilhelm Muhle, care şi-a expus florile pe timpul unei expoziţii vizitate şi de împăratul Franz Josef. În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, Rozariumul a fost distrus şi