Decât să achiţi o amendă de 5.000 de lei pentru un grătar în faţa blocului, mai bine plăteşti 500 de lei pe o oră de zbor de agrement. Sursa: MĂDĂLIN PRIBUSursa: EVZ
1 /.
De când cu intrarea în vigoare a "Legii grătarului", care te poate "uşura" de 5.000 de lei dacă rumeneşti micii şi ceafa de porc la marginea pădurii sau în faţa blocului, românii trebuie să se orienteze către alte distracţii de week-end.
Zbor la Clinceni
Fără a fi totuşi la îndemâna oricui, sporturile cu motor încep să fie din ce în ce mai căutate. Pe lângă marile oraşe s-au dezvoltat aerodromuri particulare, piste de motocross sau circuite de karting. La Aerodromul Clinceni, de lângă Bucureşti, ora de zbor pe un aparat de două locuri de tipul Zlin 142 este de 140 de euro, însă senzaţia de planare la 3-500 de metri deasupra Capitalei şi a împrejurimilor este una de neuitat.
Costul pentru aceeaşi oră de zbor cu aparatele ultrauşoare este de 59 de euro, la care se adaugă cheltuiala pe care trebuie să o suporţi pentru cei 15 litri de benzină, atât cât consumă motorul în 60 de minute. Planoarele se pot închiria cu 100 de euro pe oră, iar dacă vrei să sari cu paraşuta, un salt te "uşurează" de doar 18 euro.
Pe pământ, la fel de scump
Pentru cei care au rău de înălţime, dar vor totuşi să încerce senzaţii extreme, karturile performante le stau la dispoziţie împreună cu echipamentele de protecţie aferente. Pe circuitul Amckart, de pe Şoseaua de Centură a Capitalei, 10 minute, pe timp de zi, cu un kart de 6,5 cai putere, costă 45 de lei, iar cu unul cu o putere dublă, 60. Seara, odată cu intarea în funcţiune a nocturnei, preţurile cresc cu aproximativ 10 lei.