Preţul mediu cerut de proprietarii locuinţelor din România în martie a ajuns la 1.003 euro pe metru pătrat util, cu 1,7% mai mult decât în februarie şi cu 3,8% mai puţin decât în aceeaşi lună din 2011, potrivit imobiliare.ro.
“În ultimele treizeci de zile, cea mai mare scădere de preţ s-a înregistrat în Ploieşti, iar cea mai mare creştere la Cluj-Napoca. Preţurile apartamentelor vor mai cunoaşte oscilaţii în acest an, fiind foarte sensibile la semnalele economice, dar şi politice. Astfel, modificări legislative cu impact asupra economiei sau adoptarea unor măsuri ce vizează creşterea veniturilor populaţiei, ca reducerea CAS de pildă, vor avea un impact şi asupra preţurilor locuinţelor", a declarat Adrian Erimescu, directorul general imobiliare.ro.
Bucureşti
Indicele imobiliare.ro calculat pe baza anunţurilor din portal relevă faptul că preţul mediu din Bucureşti a ajuns la 1.145 euro pe metru pătrat pentru apartamentele noi şi vechi, în scădere cu 0,3% faţă de luna precedentă. Se atinge astfel un nou prag minim al preţurilor apartamentelor înregistrat la nivelul Bucureştiului, de la începutul crizei încoace. Tendinţa de scădere a fost resimţită doar pe segmentul apartamentelor noi, preţul mediu solicitat pentru apartamentele vechi înregistrând o creştere uşoară.
Evoluţia preţurilor locuinţelor din Capitală
Braşov
Preţurile apartamentelor din Braşov au înregistrat o creştere uşoară în ultimele treizeci de zile. Conform Indicelui imobiliare.ro, preţul mediu cerut pentru apartamentele scoase la vânzare are, pentru luna martie, o valoare de 862 de euro pe metru pătrat, cu 0,5% mai mult decât în luna februarie. În comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut, preţul mediu actual este cu 1,4% mai mic.
Evoluţia preţurilor locuinţelor vechi din Braşov
Cluj-Napoca
După o scădere de 0,8, respecti