Carnea de orice fel conţine în prezent hormoni toxici, chimicale şi paraziţi, deoarece în fermele de animale şi păsări se folosesc antibiotice şi diverşi hormoni de creştere care alterează calitatea produselor animale pe care oamenii le consumă zilnic. Peştele reprezintă, de asemenea, o sursă concentrată de chimicale diverse, preluate din apa poluată a globului.
Se curăţă arterele
În aceste condiţii, tot mai mulţi oameni îşi impun un regim alimentar strict, de obicei vegetarian, pentru a evita alimentele care conţin conservanţi şi au arome sau culori artificiale şi care afectează sănătatea şi echilibrul interior al organismului uman.
„O dietă vegetariană diversă, care include fructe, legume, cereale, nuci şi seminţe acoperă necesarul zilnic nutritiv de proteine, carbohidraţi, lipide şi vitamine. În afară de faptul că poate acoperi fără probleme necesităţile nutritive ale organismului, dieta vegetariană are o serie de beneficii: normalizează presiunea sângelui şi nivelul colesterolului, curăţă arterele şi înfrumuseţează pielea, dă energie şi vitalite sexuală, digestie uşoară, memorie bună şi o capacitate de concentrare crescută", explică nutriţionistul Lygia Alexandrescu.
Un regim alimentar bogat în fructe şi legume sprijină efortul ficatului de a scăpa corpul de toxine, lucru care va contribui la menţinerea strălucirii pielii. De altfel, vitamina C din fructe şi legume este esenţială pentru formarea de colagen şi elastan care menţin pielea suplă, flexibilă şi tânără. Vegetarienii trebuie să respecte câteva reguli pentru a evita deficienţele nutriţionale şi pentru a se menţine mereu în formă.
Regula varietăţii
Dieta vegetariană trebuie să fie variată. În fiecare zi trebuie să consumaţi diverse legume şi fructe, precum şi diverse tipuri de proteine şi amidonuri. Multe din problemele de nutriţie