Odată cu primăvară, au apărut şi alergiile specifice sezonului. Deşi există medicamente care luptă împotriva alergiilor de primăvară, sunt şi destule alimente cu care se poate obţine acelaşi rezultat.
Sfecla roşie este unul dintre produse, datorită combinaţiei de antocianine pe care o conţine fiind un puternic agent anti-inflamator care luptă împotriva alergiilor, informează The Huffington Post, citat de Mediafax.
Folosirea prafului de curcumă poate, de asemenea, să ţină alergiile departe. Acesta are şi puternice calităţi anti-oxidante care funcţionează precum alimentele bogate în anti-oxidanţi în combaterea alergiilor.
Lămâia este fructul care duce adevărate bătălii împotriva alergiilor de primăvară. În plus, acest fruct este şi un puternic anti-inflamator care reduce şi nivelul colesterolului.
Ceapa ajută şi ea, în special, la oprirea curgerii nasului şi a ochilor. Aceasta este recomandată primăvara în timpul oricărei mese.
Fructul de mango aduce sistemul imunitar la cele mai înalte cote, datorită conţinutului de vitamina C.
Usturoiul aprovizionează corpul cu antihistamine naturale, consumul său fiind o bună modalitate de a păstra alergiile la distanţă.
Nucile sunt şi ele indicate în prevenirea alergiilor de primăvară, deoarece conţin acizi Omega-3 care reduc reacţiile alergice. Omega-3 se regăseşte, însă, şi în carnea peştilor de apă sărată.
Odată cu primăvară, au apărut şi alergiile specifice sezonului. Deşi există medicamente care luptă împotriva alergiilor de primăvară, sunt şi destule alimente cu care se poate obţine acelaşi rezultat.
Sfecla roşie este unul dintre produse, datorită combinaţiei de antocianine pe care o conţine fiind un puternic agent anti-inflamator care luptă împotriva alergiilor, informează The Huffington Post, citat de Mediafax.
Folosirea pr