Ca urmare a unor studii efectuate în urmă cu mulţi ani, grăsimile au căpătat o reputaţie proastă. Din cauza interpretărilor greşite, am fost informaţi că nu este bine să consumăm produse ce conţin grăsimi deoarece asta va conduce la apariţia obezităţii şi a bolilor de inimă. Însă, lucrurile nu stau chiar aşa.
Deşi ni se spune constant că produsele ce conţin grăsimi sunt responsabile pentru creşterea colesterolului, a blocării arterelor şi pentru creşterea în greutate, trebuie ştiut că există şi grăsimi bune pentru organism, scrie The Huffington Post, citat de Mediafax.
Dietele sărace în grăsimi au dat greş, după cum spune Frank Hu, profesor de nutriţie şi epidemiologie la Harvard. “Nivelul de obezitate în America a crescut foarte mult în ultimii ani chiar dacă aportul de grăsimi a scăzut”, declară acesta. Cu alte cuvinte, oamenii de ştiinţă încep să renunţe la sintagma “grăsimile nu sunt bune” şi la fel ar trebui să facem şi noi, mai scrie The Huffington Post.
La fel ca şi proteinele şi carbohidraţii, lipidele, numite şi grăsimi, sunt substanţe esenţiale pentru om. “Grăsimile sunt o importantă sursă de energie şi sunt vitale pentru menţinere sănătăţii pielii sau a părului”, spune şi Bonnie Taub-Dix, autoarea unei cărţi despre nutriţie.
O informaţie şi mai surprinzătoare : consumul de aşa-numite grăsimi bune, adică acele grăsimi nesaturate, poate conduce chiar la reducerea riscului de a dezvolta diabet, boli de inimă sau obezitate şi îmbunătăţeşte nivelul colesterolului. Deci, nu este atât de important câte lipide introducem în organism, căci corpul le poate fabrica singur, ci contează cantitatea şi felul de acizi graşi esenţiali ce intră în organism odată cu hrana, deoarece aceştia nu pot fi sintetizaţi de către om, dar pe baza lor se pot construi toate lipidele de care organismul are nevoie.
Astfel, “grăsimi bune