Femeile ai căror soţi întârzie de acasă, vor să afle cu ajutorul „ochilor magici" unde pierd vremea bărbaţii lor, iar şoferii sunt interesaţi dacă „Big Brother" funcţionează şi ca radar.
Cele 20 de camera video care au fost montate în comuna Buneşti au stârnit dispute printre săteni. Conducătorii auto au fost primii care au venit la Primărie să întrebe dacă nu cumva ochii magici de pe stâlpii de energie, înregistrează cumva şi abaterile de la normele rutiere, adică viteza, sau dacă şoferii au sau nu rovinietă. „Am aflat că dacă depăşim pe linie continuă, ne poate vedea, dar acum am început să ştim unde sunt amplasate şi ne abţinem să mai facem vreun pocinog", a spus Alin Predescu (22 ani), localnic. Puţin mai încolo, o femeie şugubeaţă îşi spune oful. „Bărbatul meu e cam plimbăreţ şi noptea vine târziu acasă. Uite aşa, cu camerele asta, oi afla şi eu pe unde îi umblă călcâiele. Că o sta la cârciumă, că s-o duce după „pui de pupăză" la vreuna....acum o să ştiu şi eu secretul", spune femeia cu năduf.
Cemere video în toate satele
Pe uliţele satului, oamenii îi opresc pe primarul Viorel Radi şi fiecare vrea să ştie câte ceva. „Informaţii cu caracter personal nu oferim celor care ne cer. Pe şoferi i-am liniştit că aceste camere nu funcţionează nici care radare, nici ca să verifice dacă au sau nu roviniete. Cert este că imaginile se pot folosi în cazul unor accidente sau în alte împrejurări, atunci când sunt solicitări din partea Poliţiei. Cel mai bun lucru este că, de când am montat cele 20 de camera, nu s-a mai furat nimic. Las maşina descuiată în faţa Primăriei sau materiale de construcţii pentru diverse lucrări şi nu mai dispar ca până acum. Camerele ne-au costat 14.000 de euro, fonduri provenite din bugetul local, şi vrem ca de la 20 câte avem să mărim numărul şi să ajungem la 32. Nu doar pe strada principală, dar şi prin sate, la intersecţii. I