• "Nu incepeti supraalimentarea la 12 noaptea, imediat dupa slujba, ci asteptati pana dimineata sau mai bine orele pranzului. Alimentele trebuie introduse treptat (nu toate deodata) – puteti incepe cu friptura de miel, precedata de o salata de cruditati", recomanda medicul Tudor Ciuhodaru
Medicii recomanda populatiei sa evite abuzul alimentar in zilele de Pasti si la fiecare masa sa consume legume si fructe. De asemenea, medicii spun ca trebuie respectate cateva reguli simple adaptate patologiei de baza. "Nu incepeti supraalimentarea la 12 noaptea, imediat dupa slujba, ci asteptati pana dimineata sau mai bine orele pranzului. Alimentele trebuie introduse treptat (nu toate deodata) – puteti incepe cu friptura de miel, precedata de o salata de cruditati asociata unei garnituri de legume facute la gratar, urmate de o felie de ananas crud (nu din conserva ) ce faciliteaza digestia. Cei care au tinut post trebuie sa reia cu prudenta alimentatia normala, incepand cu branzeturi, legume, fructe si carne de pasare, si apoi cantitati mici de ciorba si drob. Fiecare masa trebuie sa contina un singur aliment concentrat (tot ceea ce nu este fruct sau leguma este considerat concentrat) - friptura, drobul, sarmalele se consuma separat, nefiind recomandat amestecul de friptura cu oua, carnea de miel cu cartofii si consumul de dulciuri sau fructe imediat dupa masa. Incercati sa asigurati o pauza de cel putin jumatate de ora intre felurile de mancare pentru a evita senzatia de suprasaturatie sau sindroamele dispeptice. Indiferent de starea de sanatate bauturile alcoolice trebui consumate cu prudenta putand, mai ales in asociere cu mancarea grasa, sa duca la pancreatite, ulcere, hemoragii digestive, colici biliare. Precautii speciale trebuie avute in vedere de cei cu afectiuni digestive, metabolice (diabet, guta) sau cardiace ce trebuie sa respecte regimul igieno-diet