Combinaţia de ouă fierte, cozonac, pasca, drob, friptura de miel şi alcool duce inevitabil la apariţia tulburărilor digestive. Pentru a combate aceste afecţiuni, gândul oferă câteva soluţii la îndemâna tuturor.
● Chiar dacă în zile de sărbătoare, aşa cum este şi cazul Paştelui, obişnuim să mâncăm mai mult, specialiştii în nutriţie recomandă să mâncăm trei mese principale pe zi şi două mese de fructe şi legume.
● Beţi o lingură de suc de aloe vera şi o linguriţă de clorofilă lichidă înainte de cea mai importantă masă pentru a stimula digestia.
● Crizele biliare trec cu ceai de rostopască. Specialiştii în fitoterapie recomandă plante care favorizează eliminarea secreţiei biliare, care uşurează digestia şi care calmează durerile. Un astfel de remediu este şi ceaiul de rostopască preparat dintr-o linguriţă de frunze uscate şi din 250 ml de apă clocotită. Ceaiul se bea pe parcursul unei zile.
Pentru a combate problemele biliare, sunt indicate şi alte plante, precum păpădia, anghinarea sau armurariul. De asemenea, pentru a preveni crizele biliare ce pot apărea după o masă copioasă se bea câte o cană de ceai din fructe de ienupăr. Acesta se prepară din două linguriţe de fructe şi din 200 ml de apă clocotită.
● Cum colecistul şi pancreasul sunt organele cel mai afectate în aceste zile, este indicat să avem la îndemână suplimente alimentare digestive pe bază de enzime şi săruri minerale.
● Evitaţi asocierile greşite între alimente. Friptura de miel nu se va asezona cu o porţie de cartofi prăjiţi. Salatele din crudităţi sunt alegerile potrivite. Încercaţi să mâncaţi o dată un singur fel de mâncare. Se recomandă o pauză de cel puţin o oră între felurile de mâncare. În plus, pentru a evita supraalimentaţia, ar fi bine ca două treimi din farfuria cu mâncare să conţină legume şi zarzavat.
● Persoanelor care au ţinut post trebuie să e