În general companiile interzic angajţiilor să folosească reţelele de sociallizare la locul de muncă, dar acest lucru ar trebui reconsiderat. Pauza pentru Facebook îi determină pe angajaţi să fie mai fericiţi, mai sănătoşi şi mai productivi, potrivit CNBC.
O statistică făcută de site-ul Keas.com arată care sunt beneficile accesării renumitei reţele de socializare. Şeful site-ului a venit recent de la o academie de management, unde a observat că angajaţii cărora le era permis să folosească Facebook-ul erau mult mai productivi decât cei care nu aveau acces la reţeua de socializare.
Pentru studiul de la academie, angajaţii au fost împărţite în trei grupuri: unul căruia nu îi erau permise pauze, unul cărui i-a fost permis să face tot ce dorea, dar fără a folosi internetul, iar unul căruia i s-a dat voie să folosească timp de 10 minute internetul şi Facebook-ul. Grupul care a folosit Facebook-ul s-a dovedit a fi mai productiv cu 16%, faţă de grupul căruia nu i-a fost permis să folosească internetul. Iar faţă de grupul care nu a avut pauze, grupul Facebook a fost mai productiv cu 40%.
„Pauzele scurte şi discrete, precum navigarea pe internet, permite minţii să se odihnească, ceea ce duce la o mai mare concentrare pe parcursul zilei. Rezultatul accesării reţelelor de socializarea este creşterea productivităţii”, a declarat Brent Cokerm, reprezentant al departamentului de management şi marketing la Universitatea din Melbourne din Australia.
În studiu se mai arată că jumătate dintre directorii companiilor interzic accesarea Facebook-ului la locul de muncă.
Pe lângă productivitate, Facebook-ul are un efect pozitiv şi asupra sănătăţii şi fericirii angajaţilor. Potrivit studiului, oamenii sunt influenţaţi pozitiv de fericirea altora, chiar dacă aceasta este văzută în variantă digitală.
În prezent, 4,7 milioane de români au cont pe Facebook, potr