Ai probleme cu inima sau pur şi simplu vrei să previ aparaţia bolilor vasculare? Cât de importantă este alimentaţia şi cum poţi ţine un regim potrivit îţi spune dr. Adrian Vlad - medic primar de diabet, nutriţie şi boli metabolice. Ai probleme cu inima sau pur şi simplu vrei să previ aparaţia bolilor vasculare? Cât de importantă este alimentaţia şi cum poţi ţine un regim potrivit îţi spune dr. Adrian Vlad - medic primar de diabet, nutriţie şi boli metabolice.
Toată lumea ştie că pentru a avea o inimă sănătoasă este esenţial să te hrăneşti corect, dar şi să faci mişcare şi să să te odihneşti suficient. Dacă vrei să-ţi schimbi modul de viaţă, poţi începe mâncând cât mai multe fructe, legume, lactate şi peşte. Iată trei meniuri alcătuite de dr. Adrian Vlad care în mod sigur îţi vor menţine inima sănătoasă.
Mic dejun:pâine multicereale (2 felii) - 60 g, brânză de capră - 40 g, şuncă de pui - 40 g, ardei gras - 50 g, roşii cherry - 100 g, castraveţi verzi – 50g, suc proaspat de grapefruit - 250 ml
Gustare: banane - 130 g
Prânz: ciorbă de legume - 200 ml (cartofi, fasole verde, mazăre, ardei gras, conopidă, morcov ardei gras, ţelină pătrunjel, ulei de măsline), somon la cuptor - 150 g, cartofi natur cu rozmarin - 150g
Gustare: iaurt cu fructe 1,5 % - 125 g
Cină: salată verde - 200 g, măsline negre - 50 g, ulei extravirgin de măsline, o lingură de seminţe crude de dovleac - 30 g, o lingură oţet balsamic, porumb fiert - 100 g, fasole roşie boabe - 50 g
Mic dejun: fulgi de ovăz - 40 g, lapte de vacă 1,5% - 250 ml, migdale crude - 30 g
Gustare: măr - 200 g şi nectarine - 100 g
Prânz: supă de roşii - 150 ml (roşii, ceapă, usturoi, cimbru, ulei de măsline), pilaf de orez - 150 g, piept de curcan la grătar -150 g, salată de varză - 200 g (varză, piper, ulei de măsline extravirgin -o lingură)
Gustare: ciocolată