Starbucks, cel mai mare lant de cafenele din lume, renunta la extractul de cosenila (insecta) utilizat pentru colorarea anumitor produse, in favoarea celui pe baza de rosii, a anuntat presedintele companiei americane, Cliff Burrows, in urma criticilor primite din partea unor grupuri vegane.
"Reformulam produsele afectate pentru a asigura cea mai inalta calitate posibila", a spus presedintele Starbucks, potrivit USA Today.
Pana la sfarsitul lunii iunie, compania va finaliza tranzitia catre utilizarea licopen, un extract natural pe baza de tomate pentru produsele Strawberry&Creme Frappuciono, Strawberry Banana Smoothie si alte produse.
Initial, Starbucks a renuntat la utilizarea colorantilor artificiali in luna martie, in cadrul unei campanii agresive care a vizat eliminarea tuturor ingredientelor chimice din alimentele si bauturile sale.
In urma cu cateva luni insa, o angajata vegana a Starbucks a trimis un email catre un blog vegan, anuntand aceasta schimbare.
Colorantul obtinut prin zdrobirea acestor insecte tropicale este folosit frecvent in produse alimentare si cosmetice.
Starbucks, cel mai mare lant de cafenele din lume, renunta la extractul de cosenila (insecta) utilizat pentru colorarea anumitor produse, in favoarea celui pe baza de rosii, a anuntat presedintele companiei americane, Cliff Burrows, in urma criticilor primite din partea unor grupuri vegane.
"Reformulam produsele afectate pentru a asigura cea mai inalta calitate posibila", a spus presedintele Starbucks, potrivit USA Today.
Pana la sfarsitul lunii iunie, compania va finaliza tranzitia catre utilizarea licopen, un extract natural pe baza de tomate pentru produsele Strawberry&Creme Frappuciono, Strawberry Banana Smoothie si alte produse.
Initial, Starbucks a renuntat la utilizarea colora