Cele mai populare destinaţii din Asia pentru turism culinar sunt Thailanda, Vietnam şi China, fiecare renumită pentru diversitatea de bucătării regionale.
În ultimii ani, turismul culinar pe continentul asiatic a luat amploare, iar Thailanda a devenit una dintre destinaţiile favorite ale vizitatorilor. Bucătăria thailandeză poate să satisfacă cu uşurinţă cele mai sofisticate gusturi ale gurmanzilor din toată lumea. Mâncărurile sunt pregătite din ingrediente proaspete, fără grăsimi, dar cu multe mirodenii şi ierburi precum chili, curry, ardei iuţi întregi, ghimbir, lămâie verde, coriandru, lapte de cocos, mentă, usturoi, rezultatul combinării lor fiind o serie de preparate uşoare, aromatice şi bine condimentate. Ingredientele de bază din reţetele thailandeze - orezul, legumele şi fructele, peştele, precum şi mirodeniile - au multe proprietăţi medicale, de aceea se spune că bucătăria Thai este una dintre cele mai sănătoase din lume.
Tur culinar prin câmpiile centrale şi sudul Thailandei
Un tur gastronomic în Thailanda începe din capitala Bangkok, unde veţi găsi multe restaurante cu standarde înalte şi veţi putea degusta diverse delicatese culinare. Capitala este situată în regiunea centrală a Thailandei, zona cea mai fertilă. Principalul produs agricol este orezul, dar se cultivă şi o gamă variată de legume şi fructe proaspete. Abundenţa de produse este cheia varietăţii bucătăriei delicioase din această regiune. Aceasta se remarcă prin deserturile tradiţionale, gătite după tehnici diferite. Dar, indiferent de tehnicile folosite, aproape toate reţetele folosesc câteva ingrediente de bază: făină, nucă de cocos, zahăr şi multe fructe.
Bucătăria sudică este bine- cunoscută pentru preparatele delicioase, dar extrem de condimentate. Localnicii cred că iuţeala mâncărurilor îi fereşte de febră şi alte boli specifice zonelor cu o climă umedă. Reg