O tanara romanca si un bucatar din Germania au lansat, dupa o investitie initiala de circa 14.000 de euro, scoala de cursuri de gatit Societe Gourmet si estimeaza pentru anul in curs venituri de 80.000 de euro. Care este “reteta succesului” si ce dificultati intampina un astfel de business, citeste in materialul de mai jos.
Societe Gourmet ofera servicii precum cursuri recreative de gatit, cursuri de gatit pentru copii, team-building/evenimente gourmet, weekend gourmet in Transilvania (cu vanatoare de trufe, cules de ingredinte locale de sezon si cursuri de gatit). De asemenea, firma ofera si lectii private.
Raluca Ichim are 26 de ani si a absolvit Facultatea de Administratie si Afaceri a Universitatii Bucuresti si Comunicare si Relatii Publice a S.N.S.P.A. A fost junior copywriter la o agentie de publicitate, a lucrat pentru o agentie de casting si a facut marketing. Societe Gourmet este insa primul ei proiect consistent de business.
Daniel Wendorf, partener in afacere, este din Hamburg, a terminat studii gastronomice in Germania, apoi stagiul de practica si ucenicia sub bucatarul Uwe Messner. Are peste 12 ani de experienta in bucataria internationala gourmet. A lucrat 5 ani la Elb Lounge Hamburg, in Romania a venit la invitatia celor de la restaurantul La Mandragora, apoi a urmat Kempinski Grand Hotel des Bains, St. Moritz, Elvetia. S-a intors in Romania pentru proiectul Societe Gourmet la care a devenit partener.
Cei doi actionari au aflat de proiectul special Wall-Street.ro de sustinere a tinerilor antreprenori romani si au profitat de oportunitate. Scrie-ne si tu pe AfacereaMea@Wall-Street.ro si vei avea sansa de aparea in StartUp!
Proiectul a inceput in noiembrie 2009 insa, in prima faza, a fost privit strict ca un hobby
“In urma feedback-ului primit, anul 2010 a fost pentru noi anul de inceput in care ne-am dedicat exc