Luminita Salceanu Fata orasului a fost schimbata dupa campania de plantari din aceasta primavara. Santierele care au impanzit Iasul au acum o pata de culoare dupa ce zecile de mii de trandafiri, lalele si panselute sadite luna trecuta au inflorit odata cu incalzirea vremii. "In acest an am cautat sa amenajam spatiile verzi deja existente, prin înlocuirea vegetatiei îmbatrânite si degradate, si sa cream noi spatii verzi în terenuri virane, fara o destinatie anume. Un accent deosebit s-a pus pe buna organizare a campaniei de plantari. Aceasta a pornit de la analiza factorilor naturali care caracterizeaza zona orasului Iasi, rezultând ca exista posibilitatea amenajarii unor spatii verzi care sa se sprijine pe o gama foarte larga de arbori si arbusti", spune Luminita Salceanu, directorul DSPM Iasi.
In acest an au fost plantati 5.559 de arbori foiosi, 1.358 de arbori rasinosi, 43.079 de arbusti, 2.700 bucati de Buxus si 7.390 de trandafiri. Producerea materialului saditor s-a realizat la pepiniera proprie a regiei Servicii Publice Iasi. Plantarile au avut loc în: Parcul Copou, Parcul Expozitiei, pe esplanada Oancea, esplanada Nicolina, Parcul Anastasie Panu, zona Palat, Podu Ros, esplanada Alexandru cel Bun, pasajul Octav Bancila, Golia, Teatrul National si Piata Mihai Eminescu.
Luminita Salceanu Fata orasului a fost schimbata dupa campania de plantari din aceasta primavara. Santierele care au impanzit Iasul au acum o pata de culoare dupa ce zecile de mii de trandafiri, lalele si panselute sadite luna trecuta au inflorit odata cu incalzirea vremii. "In acest an am cautat sa amenajam spatiile verzi deja existente, prin înlocuirea vegetatiei îmbatrânite si degradate, si sa cream noi spatii verzi în terenuri virane, fara o destinatie anume. Un accent deosebit s-a pus pe buna organizare a campaniei de plantari. Aceasta a pornit de l