Ginkgo biloba, lavanda, menta, sulfina ori spilcuţa conţin substanţe care relaxează pe termen lung vasele de sânge de la nivel cerebral, redând starea de bine.
Fitoterapeuţii ne recomandă o serie de plante recunoscute din vremuri străvechi pentru proprietăţile terapeutice în combaterea migrenelor.
O astfel de plantă este ginkgo biloba. Ea are dublă acţiune: pe de o parte, datorită flavonoidelor, substanţe cu rol puternic antioxidant, îmbunătăţeşte microcirculaţia cerebral, iar pe de altă parte, aceleaşi substanţe din compoziţia ei inhibă activitatea a doi dintre cei mai periculoşi radicali liberi (superoxidul şi hidroxilul), recunoscuţi pentru efectul distructiv asupra celulelor cerebrale.
Infuzia se prepară dintr-o linguriţă de plantă mărunţită şi din 250 ml de apă. Se beau câte două-trei căni de ceai pe zi. În paralel, se recomandă cât mai multă odihnă şi, pe cât posibil, evitarea situaţiilor tensionate.
Sulfina şi spilcuţa, sedative uşoare
Deşi cele două plante sunt mai puţin cunoscute, ele reprezintă un remediu excelent în combaterea eficientă a migrenelor. Sulfina, de exemplu, are efect sedativ şi, în plus, conţine saponozide, substanţe care fluidifică sângele şi, implicit, îmbunătăţesc circulaţia de la nivel cerebral.
Se foloseşte sub formă de infuzie obţinută din 20 g plantă la un litru de apă clocotită. Se beau câte două-trei căni de ceai pe zi, în cure de 21 de zile. Este obligatoriu ca între cure să se facă pauză de o săptămână.
În ceea ce priveşte spilcuţa, se recomandă persoanelor care se confruntă cu migrene de lungă durată (care durează mai mult de cinci zile). În plus, are acţiune rapidă în timpul crizelor, când se recomandă în doze mari, pe care le stabileşte medicul fitoterapeut.
Totodată, spilcuţa este un remediu ideal pentru prevenirea apariţiei migrenelor. Se